Op werkdagen voor 14.00 uur besteld,
dezelfde dag verstuurd!
Levering in NL en BE
Scherpe prijs
Gratis kenteken op naam
Op werkdagen voor 14.00 uur besteld,
dezelfde dag verstuurd!
Levering in NL en BE
Scherpe prijs
Gratis kenteken op naam

Zo verbind je een 2.4G afstandsbediening

Op deze pagina leggen we uit hoe je binnen een mum van tijd jouw afstandsbediening weer aan de praat krijgt. Je zult bijvoorbeeld net zien dat je een elektrische kinderauto in elkaar hebt gezet en de afstandsbediening het niet doet.

Hoe gaat 2.4G in zijn werking?

Voor het radiografisch besturen van een kinderauto heb je naast een afstandsbediening ook een ontvanger nodig. Deze bevindt zich in de auto. Over een bepaald frequentiedomein worden radiosignalen uitgezonden bij 2.4GHz. Het signaal is naast veel minder storingsgevoelig ook veiliger dan de normale 2Mz. Dit komt door een grotere bandbreedte met veel informatie. Naast de modelbouw zijn ook steeds meer kinderauto’s om deze belangrijkste reden gemaakt met 2.4G.

Eerst het afstemmen op de auto regelen

Een batterij hoeft niet direct te werken in een afstandsbediening, ook al zou je dat wel verwachten. Dit werkt met 2.4G op een andere manier. Maar wat moet er gebeuren om de afstandsbediening aan de praat te krijgen? Als eerste stap moet de RC afgestemd worden op de ontvanger van de auto. Vanaf dit moment wordt een signaal afgestemd waarbij tussen de RC en de ontvanger gecommuniceerd kan worden. Hierbij kun je dus signalen doorgeven.

Een 2.4. G afstandsbediening stem je op deze manier af

Het is belangrijk dat je nieuwe batterijen gebruikt bij het afstemmen van de afstandsbediening. Het gebruiken van gebruikte batterijen is dus niet handig. Om de 2.4G RC af te stemmen volg je de 7 onderstaande stappen. Herhaal de verschillende stappen zeker als het de eerste keer niet lukt. Als je geen CAR select hebt, dan kun je kijken of er een alternatieve knop of logo op de afstandsbediening zit.

  1. Allereerst moet je de auto uitzetten
  2. De afstandsbediening moet dicht bij de auto gehouden worden
  3. Houdt de CAR Select ingedrukt
  4. Laat alleen het CAR Select snel knipperen door 2 tot 4 seconden te wachten
  5. Zet de auto gelijk aan na het loslaten van CAR Select
  6. Wacht even 10 seconden
  7. De afstandsbediening werkt nu weer

De procedure van bepaalde soorten afstandsbedieningen verloopt net wat anders. Het kan zo zijn dat jouw type afstandsbediening niet werkt volgens het stappenplan. Het kan zo zijn dat je de knoppen van vooruit en achteruit tegelijk moet indrukken voor 4 seconden.

De afstandsbediening is zoek of doet het niet meer

Onderdelen en accu’s zijn beschikbaar voor als jouw afstandsbediening zoek is of het niet meer doet. Je kunt altijd naar de beschikbaarheid vragen als het specifieke type die jij zoekt niet tussen de mogelijkheden staat of op zijn.

Op werkdagen voor 14.00 uur besteld,
dezelfde dag verstuurd!

Levering in NL en BE

Scherpe prijs

Hoogste kwaliteit

Kars Showroom

Wil je de elektrische auto’s voor kinderen in het echt zien? Maak dan vrijblijvend een afspraak om onze showroom in Varsseveld te bezoeken. De kleine kan dan ook gelijk even een testrit maken in één van de wagens van ons mini wagenpark.

Adres Kars BV:
Guldenweg 13
7051 HT Varsseveld

Neem contact met ons op    Bel direct